DANI ŠKOLJKI

Užitak u slasnom morskom zalogaju gurmani imaju prigodu iskusiti na Danima školjaka i kod nas u konobi Gatto Nero a koje na području sjeverozapadne Istre, od 14. veljače do 20. ožujka 2018. godine organiziraju turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja.

U ponudi će naći maštoviti meniji  na bazi školjaka. Kulinarske delicije sljubljivat će se s vrhunskim lokalnim vinima i maslinovim uljima po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat.

Istarske školjke - kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige posebnog su okusa zahvaljujući čistom podmorju. Na tanjur stižu iz izlova i uzgoja čija tradicija seže u antičko doba, a kapešante se najčešće vade iz mora uz zapadnu obalu Istre, kraj izvora slatke vode, ponajprije na ušću Mirne, poznatom po vrhunskim primjercima.

Najbolje su zimi, a koji god recept izaberete nećete pogriješiti. U buzari s klasičnim začinima poput češnjaka i peršina, pomidorima, maslinovim uljem i bijelim vinom, s domaćom tjesteninom, u rižotima, zapečene u pećnici i na roštilju ili pak u sofisticiranim suvremenim kombinacijama.

Galerija slika

Dani školjki
Dani školjki
Frutti di mare
Kape tris
Kape pnaceta
Pljukanci s kapesantama i tartufima
Skoljke
Skoljke

Poveznice

frutti di marekapešanteškoljke  Novosti - Sve

Posjetite nas!

Konoba Gatto Nero
E: gn@gattonero.eu
F: www.facebook.com/pages/Konoba-Trattoria-Gatto-Nero